Georgopulosz Jorgosz lett az év taxisofőrje 2019-ben!

2019. december 18. Budapest - December 17-én, a Főtaxi központjában adták át a Dudás Zoltán – Az év taxisofőrje díjat, amelyet 2019-ben a taxisok szavazatai alapján Georgopulosz Jorgosz, mindenki „Jorgi bácsija” nyert el. Az év dolgozója 2019 díjat Árokszállási Judit, a Főtaxi Pénzügyi osztályának munkatársa kapta. A díjakat Dudás Zoltán gyermekei, Dudás Barbara és Dudás Marci, illetve Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója és Reich Ádám taxi-szolgáltatási vezető adták át.
Jorgi 1981 óta erősíti a Főtaxi csapatát. Nyíltszívű, segítőkész, akire minden helyzetben lehet számítani. Legyen az görögországi nyaralás, fetavásárlás vagy egy baráti jótanács. Szolgáltatásában nem ismer tréfát, autója mindig olyan, mintha most gurult volna ki a szalonból. Nem hivatalos kutatások alapján Jorgi bácsi használta a legtöbb különböző Toyotát taxiként, hiszen 2-3 évente egy új japán csodával örvendezteti meg magát és az utasokat is

– mondta el Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója.

A 2019-ben alapított díj, Dudás Zoltán nyomdokait követve, azon taxisofőr munkájának elismerésére szolgál, aki az adott évben a legtöbbet tette a taxis szakma elismertségéért, népszerűsítéséért. Az év taxisofőrje díjra minden évben 5 taxis kollégát jelöl a Főtaxi és a Budapest taxi vezetősége. A díj odaítéléséről az aktív állományban lévő kollégák szavazással döntenek. Ebben az évben a szavazatok több mint felével a taxis szakma Jorgi bácsit díjazta, amellyel egy hónap tagdíjmentesség is járul.

Ugyanekkor adták át a Dudás Zoltán - Az év dolgozója díjat is, amely egy-egy kolléga hosszútávú elhivatottságát és a taxis társadalom iránt tett fáradozásának elismeréseként ítél oda minden évben a Főtaxi vezérigazgatója. A díj a taxis illetve támogató területeken dolgozó, vagy akár nyugállományba vonult kollégák körében kerül odaítélésre. Ebben az évben Árokszállási Judit, a Főtaxi pénzügyi osztályának munkatársa érdemelte ki a díjat.

Az év taxisofőre díj átadása

Mindenki Jucusa, 2003 óta erősíti a Főtaxi pénzügyének csapatát. Nem ismer lehetetlent, mindig minden helyzetben lehet rá számítani, mint kollégára és mint barátra egyaránt. Motorja a szülinapoknak, taxis napoknak, köszöntéseknek, melyeket gyönyörűen elszavalt verseivel tesz felejthetetlenné. Jucus közel 10 évig dolgozott Dudás Zolival, közös céljukként tűzték zászlajukra a taxisközpontú, innovatív pénzügy kialakítását

– hangzott el az átadón.

Az 1913-ban alapított Autótaxi Rt. jogutódjaként a Főtaxi több mint 100 éves hagyományokkal bír, amely 2018 óta már a Budapest taxi flottájával együtt a legmeghatározóbb szereplője a budapesti taxizásnak. A cég hosszútávú sikerét mindig is a hagyományok tiszteletében, és az előremutató gondolkodásban látta, amit egyrészt taxis kollégák mindennapi törekvése, másrészt olyan példamutató személyiségek, mint Dudás Zoltán, munkája tesznek lehetővé.

Dudás Zoltánról:

Dudás Zoltán 1977-ben ült először szabadjelzős autó volánjánál, mint másodállású taxis, amikor a Főtaxi „Prielle” garázs aktív tagja lett. 1984-től már főállásban szállította Budapest utazóközönségét, először magántaxisként, majd 1985-től City Taxi égisze alatt.

Utóbbinál 1996-tól a Felügyelő Bizottság Elnöke lett, 1999 és 2001 közt pedig a City Taxi Szövetkezet elnökeként dolgozott. 2002-től az Est Taxi, 2003-tól 2008-ig a BudaTaxi-Tele5Taxi taxi üzletág igazgatójaként kamatoztatta tudását. 2008-ban visszatért a Főtaxihoz, és csatlakozott a BKIK vezetőségéhez, keretes szerkezetet adva karrierjének, hiszen 2018. augusztus 31-én innen ment nyugdíjba. Néhány hónappal később, október 30-án, súlyos betegség következtében, az egész taxis társadalom legnagyobb bánatára, elhunyt.

Szakmai érdemei közé tartozik, hogy már a 2000-es évek elején híve volt a néma címkiadásnak. Aktív támogatója volt a hatósági rögzített tarifának és a 2018-as tarifaemelésnek is. Minden esetben a taxis vállalkozók szakmai és anyagi elismertségének javításán dolgozott.