Megtévesztő információk terjednek a 7. kerületi parkoló kisajátításáról és az áram használatáról

A Főtaxi visszautasítja azokat a megtévesztő állításokat, amelyek az elmúlt napokban a cégről terjednek a médiában.

A 7. kerületben található parkolóval, illetve az elektromos áram használatával kapcsolatban a következőket közöljük:

  • Az említett parkolót a Főtaxi hivatalos szerződött partnere nem sajátította ki, az elektromos taxi tulajdonosa a főváros 7. kerülete által kiadott hivatalos várakozási engedéllyel rendelkezik.
  • A médiában elterjedt tavalyi évben készült képpel ellentétben, a terület nincs zöldre festve. Az említett parkolóhely nem csak az elektromos autók részére van fenntartva, hanem bármilyen egyéb üzemanyaggal működő gépjármű által használható terület. A parkolóhelyet a mindenkori parkolási díjak megfizetése mellett, vagy kerületi várakozási engedéllyel rendelkezve azt bárki használhatja.
  • A külső elektromos aljzat kiépítésére a taxis partner hivatalos közgyűlési határozattal rendelkezik, illetve az áramot is a fogyasztás alapján rendszeresen fizeti. A töltésre használt kábel megfelelő minősítésű tanúsítvánnyal rendelkezik, így az áramkivezetés és annak használata biztonságos; tűzveszély nem áll fenn.

A Főtaxi elkötelezett amellett, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa utasainak. A cégvezetés az elektromos taxit használó sofőrök részére a tavalyi évben edukációs workshopot tartott az e-autók szabályszerű töltéséről, továbbá vezetéstechnikai tréninget is biztosított részükre. A szerződött sofőröket és munkájukat a vállalat folyamatosan ellenőrzi, minőségbiztosítási céllal. Amennyiben szabálytalanság gyanúja merül fel, a cég Etikai Bizottsága kivizsgálja az esetet, és ha a szabálytalanság beigazolódik, akkor a cég a mindenkori Üzletszabályzat szerint szankcionálja a taxis partnert.