Taxis arcok: Lajsz András

„Sok nyugati országban már jóval elterjedtebb az elektromos autózás, mint nálunk. Úgy gondolom, hogy ezzel élményt lehet adni az utasnak.”

2019. november 15.

Lajsz András kollégánk elsőként kezdett elektromos taxit vezetni a Főtaxinál. Havonta akár 10 ezer kilómétert is megtesz károsanyag kibocsájtás és zajszennyezés nélkül. Hallgassátok meg tanácsait, hogy hogyan tudtok akár benzines autóval is környezettudatosabban közlekedni. További ötleteiteket osszátok meg velünk kommentben!

Andrással leginkább a reptérre menet vagy a reptérről hazajövet találkozhattok. Ha az ünnepi időszakban egy ledekkel feldíszített Főtaxis autót láttok, feltétlenül integessetek neki, hiszen idén ő vezeti a fénytaxit a városban!

A Főtaxi, Budapest legrégebbi és legnagyobb taxitársasága a fenntarthatóság érdekében 2019-ben indította el Zöldút Programját, amelynek keretében tovább növeljük elektromos autóink és töltőink számát, és többek között minden évben annyi fát ültetünk, ahány autónk van a flottában. Tudjatok meg többet a programról a honlapunkon!

(Frissítés: Lajsz András 2020-tól a Főtaxi taxiszolgáltatási vezetője.)