Miért jó az e-taxi? Horváth András tesztelte a zöld flottát!

Az elektromos járművek jelenéről és jövőjéről beszélgetett az ismert vlogger,  Handras, azaz Horváth András autós Youtube-csatornáján és Lajsz András kollégánk, aki elsőként kezdett elektromos taxit vezetni a Főtaxinál és havonta akár 10 ezer kilométert is megtesz károsanyag-kibocsájtás és zajszennyezés nélkül.
A Főtaxi flottájában már közel 70 elektromos autó működik, így egyre több tapasztalat gyűlik össze a technológiáról. Az elektromos autók számát, a vállalat néhány év alatt megtriplázta, részben az állami támogatásoknak köszönhetően, a hibrid kocsikkal együtt pedig még jelentősebb a változás. 
 
A Főtaxi közelmúltban megújított alkalmazásán keresztül akár Tesla Model 3, Model S, Kia E-Niro, Nissan Leaf és Volkswagen iD.3 is rendelhető. 
Csak jó döntést lehet hozni. Mindig az a legjobb, amelyikben éppen ülök

– árulta el Lajsz András.

Valóban: a kollégák valamennyi elektromos modellel elégedettek. Közben a reptéren és a központban is több lett a taxisok számára kialakított töltőállomás, a fejlesztések pedig nem állnak meg, hiszen az infrastruktúra folyamatosan bővül. Ugyanakkor sok kolléga otthon, napelemes rendszerről tölti fel az autót, aminek szintén számtalan környezeti előnye van. A Főtaxi Csoport elkötelezett a fenntarthatóság mellett: a zöld flotta bővítésén túl jelentősen visszaszorítja a papírfelhasználást a korszerű e-számlázás bevezetésének köszönhetően, továbbá folytatja faültetési programját is.