Kedvezményes szakvizsgákkal is segítette a sofőröket a Főtaxi

Novemberben 60 taxis kolléga újíthatta meg a Főtaxi szervezésében és Pető Attila „Kreszprofesszor” oktatói segítségével a lejáró szakvizsgáját. A hűségidőt vállalók extra kedvezményt kaptak a tanfolyam és a vizsga díjából.

Ez év novemberében 60 olyan kolléga számára szervezett kedvezményes továbbképzési és vizsgalehetőséget a Főtaxi, akiknek aktuálissá vált a személytaxi-vezetői szakvizsgájuk megújítása. Mint ismert, a személytaxi-vezetői szakvizsgák 2015-től kezdve ötévenként lejárnak, megújításukhoz pedig továbbképzés és újbóli vizsga letétele szükséges.

A képzési program különlegessége volt, hogy a gépkocsivezetők oktatását a Kreszprofesszorként is ismert Pető Attila végezte. A szakember saját autósiskolájában 25 éve tanítja a KRESZ-t, de írt KRESZ-könyveket is, emellett több tévé- és rádiócsatorna hallgatóinak, nézőinek ad rendszeresen közlekedési tanácsokat, a Klubrádión pedig saját műsora van, Élőben a városban címmel.

A szervezési feladatokon túl a Főtaxi azzal is támogatta a résztvevő sofőröket, hogy a megszokott piaci árnál olcsóbban kínálta a tanfolyamot és a vizsgát a hűségidőt vállalók számára. Ez azt jelentette, hogy aki egy év hűségidőt vállaltak a Főtaxinál, azoknak alig néhány ezer forintba, vagyis a teljes ár kevesebb mint hatodába került a vizsga és a tanfolyam, a fél év hűségidőt aláírók pedig körülbelül fele árat fizettek.

A Főtaxi más eszközökkel is aktívan segíti a társaság új és leendő sofőrjeit. Az új belépők számára továbbra is él az első négy hét 2222 forintos tagdíja, de tagdíjkedvezmény jár az elektromos vagy hibrid autóval dolgozóknak, a nyugdíjasként vagy másodállásban taxizóknak is.