Azonnal segítettek a Főtaxis sofőrök a Zuglóban megtámadott kollégájuknak

A késes támadó viccnek gondolta a meghiúsult rablási kísérletet.

Forrás: RTL Híradó

Forrás: RTL Híradó

 

Pécsi Gábor több éve taxizik, de most kellett először használnia a vészhívó gombot. A Főtaxi sofőrjét ugyanis március 30-án, várakozás közben támadás érte Zuglóban:

Egy kapucnis, maszkos, napszemüveges férfi késsel fenyegetve a pénzét és a telefonját követelte. A diszpécser azonnal reagált a vészhívásra - ezt hallva a rabló elmenekült. Perceken belül több taxis kolléga is a helyszínre érkezett segíteni, körbejárták a környéket, de nem találták meg a férfit. A rendőrök két hét múlva Gyöngyösön, a lakásán fogták el a 38 éves elkövetőt, akinél megtalálták a támadáskor viselt napszemüveget, ruhákat és a kést is. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, de azzal védekezett, hogy ittas volt, és amikor ittas, rendszeresen meggondolatlanul cselekszik. Arról is beszélt, hogy az egészet viccnek gondolta, egészen addig, amíg a rendőrök megjelentek.

 

Büszkék vagyunk Gáborra, aki lélekjelenlétének köszönhetően meghiúsított egy rablást, továbbá köszönettel tartozunk Főtaxis kollégáinknak, akik bizonyították, hogy egy ilyen kritikus helyzetben is számíthat egymásra a Főtaxi összetartó közössége.

Bízunk benne, hogy a hasonló jó példák is hozzájárulhatnak a taxis szakma presztízsének és a taxisofőrök társadalmi megítélésének javulásához.

 

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/taxisofor-kessel-tamadtak-ra-elfogtak-az-elkovetot