A Nissan Leaf-ekkel a Főtaxi a jövőre szavaz

A Nissan Leaf-ekkel a Főtaxi a jövőre szavaz

 

Az autó utasainknak luxus színvonalú utazást nyújt, miközben hozzájárulnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

 A Főtaxi stratégiájában meghatározó szerepe van a környezetvédelemnek, valamint a városi közlekedés optimalizálását támogató rendszerek és megoldások támogatásának. Ennek az elvnek a jegyében kezdtük meg nemrégiben a Nissan Leaf modellek flottába állítását, amelyeket bérleti konstrukcióban használhatnak a taxisok. Az autó utasainknak luxus színvonalú utazást nyújt, miközben hozzájárulnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A Nissan Leaf nem egyszerűen környezetkímélő autó, hanem modern, kifejezetten városi közlekedésre optimalizált, úttörő jármű, amely minden célnak megfelel, és ezen felül, mintegy plusz „szolgáltatásként” a tökéletesen zajtalan és tiszta közlekedést is lehetővé teszi.

A Nissan Leaf Európa legkelendőbb elektromos autója, amelynek minden részlete tökéletesen megtervezett. A jármű 147 lóerőnyi tiszta élményt nyújt, nulla károsanyag-kibocsátás mellett. A mindennapi városi vezetésben az e-pedál és a ProPILOT rendszer lendületet és gördülékenységet visz a közlekedésbe, és a dugókat is elviselhetőbbé teszi. A tiszta energia használata mellett nem kell lemondani a vezetés klasszikus élményéről vagy bármely kényelmi szolgáltatásról. A Leaf számos előnye mellett még prémium vezetési és utazási élményt is nyújt a hagyományos autókhoz képest.

Új konstrukciónk keretében gépjárművezetőink bérelhetik a Nissan Leaf Acentákat, ha szeretnének minőségi eszközzel dolgozni, törekedve az utasok maximális elégedettségére is. A Nissan Leaf Acenta modell 4,48 méter hosszúságának, a 2,70 méteres tengelytávnak és a 435 literes csomagterének köszönhetően tökéletesen alkalmas utasszállításra, akár nagyobb csomagok esetén is. Teljesítménye kiváló: 40 kWh-os akkumulátora mintegy 280 km megtételére alkalmas egyetlen töltéssel.

Az elektromobilitás terjedésének felgyorsítása érdekében a Főtaxi – a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervével összhangban – a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kizárólagos partnereként telepített villámtöltőt a repülőtér területén. Az eszköz nemcsak a töltési sebesség miatt különleges, hanem azért is, mert egy időben két jármű is tölthető vele. A Főtaxi folyamatosan igyekszik növelni az elektromos autók arányát a flottájában, és ezzel párhuzamosan a töltéshez szükséges infrastruktúra kiépítésének is aktív résztvevője. Ezzel a taxitársaság az elsők között lépi át egy új korszak küszöbét, ami egyúttal egy élhetőbb, zöldebb Budapest létrehozásának korszaka is lesz.

Nissan: a következő generáció

A Nissan elektromos járművei rekordévet tudhatnak maguk mögött. Nem csoda, hogy a cég folyamatosan fejleszti a járművet: a januárban megjelent LEAF 3. ZERO változatban egy 8 hüvelykes infotainment képernyő is a felszereltség része, amely további kapcsolódási szolgáltatásokat és utcaszintű navigációt is kínál. A LEAF 3. ZERO európai értékesítésének indulásakor elérhetővé válik a vadonatúj és továbbfejlesztett NissanConnect EV alkalmazás is. A modellből rendelhető egy, a jövőbeni trendeket előrevetítő limitált változat is, a Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition. A Limited Edition változat – amelyből mindössze ötezer példány készül Európa számára – nagyobb teljesítménnyel érkezik: akár 160 kW (215 LE) leadására is képes, illetve hosszabb hatótávot kínál, így a várakozások szerint akár 385 km-t is megtehet majd egyetlen töltéssel.